Οι μοτοσυκλέτες μας

Το μοντέλο ΤyΦ-One ήταν το πρώτο μοντέλο με το οποίο η ομάδα μας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό καθώς επίσης και η πρώτη και μοναδική εως τότε ελληνική συμμετοχή. To fairing του μοντέλου είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και το σασί είναι περιμετρικό αλουμινίου. Ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας είναι Honda CBR 250 cc και διαχειρίζεται από άγραφο αγωνιστικό εγκέφαλο LINK. Οι μπροστινές αναρτήσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο πρωτότυπο ήταν Öhlins ενώ πίσω Wilbers κι έτσι, σε συνδυασμό με όσα προαναφέρθηκαν, το τελικό βάρος του μοντέλου ανέρχεται περίπου στα 130 kg.

Η καινοτομία της μοτοσυκλέτας, που αποτελεί και μεμονωμένο αντικείμενο αξιολόγησης στο διαγωνισμό, ήταν η κατασκευή μερών της με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Το δεύτερο μοντέλο, η Χίμαιρα, με το οποίο συμμετείχε η ομάδα στο διαγωνισμό το 2018 είχε επίσης αεροδυναμικό fairing από ανθρακόνημα. Το υβριδικό σασί της μοτοσυκλέτας είναι ένα χωροδικτύωμα με σωλήνες χρωμομολυβδενίου και το υποπλαίσιο είναι αλουμινίου και αποτελείται επίσης από σωλήνες ανθρακονημάτων, ενώ η εξάτμιση είναι από τιτάνιο. Στη Χίμαιρα ο κινητήρας ήταν KTM RC 250 cc και διαχειρίζεται από άγραφο αγωνιστικό εγκέφαλο Ignitech. Οι μπροστινές αναρτήσεις είναι WP καλάμια με Kit Andreani ενώ στο πίσω σύστημα χρησιμοποιήθηκαν αναρτήσεις Wilbers με μοχλισμό και το ψαλίδι
κατασκευάστηκε από αλουμίνιο. Το τελικό βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται περίπου στα 110 kg.

Η καινοτομία αυτού του μοντέλου, με την οποία η ομάδα κατέκτησε την 1 η θέση στην επιμέρους αυτή κατηγορία, είναι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής η οποία λαμβάνει τα δεδομένα του εκάστοτε οδηγού και στη συνέχεια προτείνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να γίνει πιο εξατομικευμένη η εμπειρία οδήγησης της μοτοσυκλέτας. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί πως η εφαρμογή αυτή έχει τη δυνατότητα κλήσης μιας επαφής έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση ατυχήματος.

Το τρίτο μοντέλο με το οποίο η ομάδα μας θα διαγωνιστεί το 2020 θα ονομαστεί Κέρβερος. Έχοντας πλέον εμπειρία από δυο συμμετοχές στον διαγωνισμό, το μοντέλο αυτό θα έχει σαν έμπνευση όλα τα δυνατά στοιχεία των προηγουμένων με τα οποία αποσπάσαμε τις πρώτες θέσεις στα επιμέρους αγωνίσματα. Κυρίως, όμως, επιθυμούμε να βελτιώσουμε τα πιο αδύναμα σημεία των συμμετοχών μας εως τώρα καθιστώντας την παρουσία μας στον διαγωνισμό μια διαδικασία εξελισσόμενης προόδου, όντας η νέα γενιά μηχανικών.