Οι τομείς

Οι τομείς της Tyφoon Motoracing

Πρόκειται για το τμήμα που αναλύει τη συμπεριφορά του κινητήρα, σχεδιάζει και αναλύει τα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή του. Ευθύνη, επίσης του τομέα αυτού είναι η κατάλληλη επιλογή περιφερειακών (κοντέρ, μπαταρία κλπ.) με σκοπό την δημιουργία της κατάλληλης πλεξούδας, η οποία θα λειτουργήσει αρμονικά με βάση τον προγραμματισμό του εγκεφάλου (ο οποίος παρέχεται από τον διαγωνισμό) και θα αποδώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέλος, το κύκλωμα ψύξης της μοτοσυκλέτας όπως επίσης και η τροφοδοσία του καυσίμου υπόκεινται στα καθήκοντα του συγκεκριμένου τομέα.

Ο τομέας είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των δομικών μερών, δηλαδή του πλαισίου, του υποπλαισίου και του ψαλιδιού. Σκοπός του τομέα αυτού είναι η καλύτερη δυνατή κατασκευή ενός καθαρά αγωνιστικού σκελετού, ο οποίος θα είναι εφάμιλλος με αυτούς στην κατηγορία του Moto3.

Τομέας υπεύθυνος για την συνολική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, σε σχέση με το προφίλ του οδοστρώματος. Στόχος της, η μελέτη των πιθανών μοχλισμών που δημιουργούνται κατά την κίνηση των τροχών όπως επίσης και η κατάλληλη επιλογή αναρτήσεων με βάση, τη συνολική αναρτώμενη μάζα του μοντέλου μας. Ακόμη, ο τομέας ασχολείται και με την κατάλληλη επιλογή δισκόφρενων μέσα από την μελέτη της μηχανικής και θερμικής καταπόνησης της μοτοσυκλέτας συνυπολογίζοντας και τα ακραία σενάρια που μπορεί να δημιουργηθούν.

Ο τομέας είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του περιβλήματος της μηχανής, που αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζουν την τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτας. Το fairing (κοστούμι της μηχανής), η ουρά και το ντεπόζιτο αποτελούν κομμάτι του αντικειμένου μελέτης αυτού του τομέα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά υψηλός, καθώς εκτός των αυστηρών κανόνων του διαγωνισμού, όσον αφορά τις διαστάσεις, εξετάζεται και βαθμολογείται ξεχωριστά ο απαιτούμενος χρόνος για την αφαίρεση και την επανατοποθέτηση των αεροδυναμικών μερών της μηχανής.

Έργο του τομέα Business Plan και Marketing είναι η μελέτη και η ανάπτυξη ενός σχεδίου, βάσει του οποίου η ομάδα θα μπορεί να παραστεί σε μια σειρά αγώνων (πρωτάθλημα), που θα διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, αλλά και παράλληλα, η εύρεση χορηγών για την υλική και οικονομική στήριξη της ομάδας, η διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων που θα κάνουν την ομάδα γνωστή στο ευρύτερο κοινό και η προώθηση της ομάδας στα ΜΜΕ και social media.